Tarta pufoasa cu portocale
PrinteazaTarta pufoasa cu portocale din: portocale, praf de copt, vanilie, faina, ou, iaurt.
- 4 portocale medii
- 10 g praf de copt, scăzut în sodiu
- 1 lingură esenţă de vanilie, fără alcool
- 200 g făină de grâu integrală
- 150 g fructoză sau alt înlocuitor de zahăr
- 125 g albuş
- 200 g iaurt 2,8% grăsime
Mod de preparare:
Portocalele se curăţă de coajă şi se împart în felii.
Separat, într-un vas, albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă praful de copt, fructoza, esenţa de vanilie, iaurtul şi făina. Se mixează bine, să nu rămână cocoloaşe.
O formă se tapetează cu hârtie de copt şi se aşază frumos feliuţele de portocale. Se toarnă compoziţia peste portocale şi se dă la cuptor preîncălzit, la foc mediu, iar la sfârşit mic, cam 2 ore.
Pofta buna!