Friptura de iepure cu piure
PrinteazaFriptura de iepure cu piure din: carne de iepure, ulei, ceapa, morcov, rosii, telina.
- 1 kg carne de iepure
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2-3 rosii
- 1 kg telina
Mod de preparare:
Se taie bucăţi 1 kg carne de iepure şi se înăbuşă în 50 ml ulei cu puţină apă, 30-40 minute. Se scoate carnea, iar în sosul din cratiţă se înăbuşă 2 cepe tocate, 1 morcov ras şi 2-3 roşii.
Se pune carnea în cratiţă şi se lasă să fiarbă. Se înăbuşă separat în ulei şi apă 1 kg ţelină tăiată cubulete. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ţelina, sare şi piper şi se dă vasul la cuptor 20 minute.
La final se presară 1 legătură pătrunjel tocat şi se serveşte cu piure.
Pofta buna!