Frigarui de pui cu sos de hrean

Printeaza

Frigarui de pui cu sos de hrean din: piept de pui, oregano, usturoi, hrean, unt, mustar, otet, oua, sare, piper.

Ingrediente:Frigarui de pui cu sos de hrean

Sos:

  • 4 linguri hrean ras
  • 200 ml supă de legume
  • 200 g unt
  • 2 linguri muştar
  • 2 linguriţe oţet de mere
  • 4 gălbenuşuri crude
  • 2 gălbenuşuri fierte
  • sare şi piper

Frigărui:

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 lingură oregano uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • piper
  • 1 lingură suc de lămâie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 rămurele rozmarin

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert supa de legume şi se adaugă hreanul şi untul. Se fierb 10 minute, apoi se lasă la răcit. Se sfărâmă gălbenuşurile fierte, se trec prin sită şi se amestecă cu gălbenuşurile crude bătute şi cu muştarul subţiat cu oţet.

Când compoziţia este omogenă, se strecoară în ea supa în care a fiert hreanul, după ce s-a răcit. Amestecul obţinut se pune pe foc mic, se amestecă mereu, iar când sosul s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se amestecă încă 10 minute.

Pieptul se taie cuburi şi se pune într-un vas. Se adaugă oregano, usturoiul tăiat mărunt, coaja şi sucul de lămâie, puţin piper. Se amestecă, se acoperă şi se lasă la frigider 30 de minute.

Fiecărei bucăţi de carne i se face o gaură şi se înfige pe rămurica de rozmarin. Se pun apoi frigăruile la cuptorul bine încălzit înainte. Se lasă 15 minute şi se întorc o singură dată.

Frigăruile se servesc cu sosul de hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.