Compot de prune cu ringlote

Printeaza

Compot de prune cu ringlote din: prune, ringlote, vin, zahar, lichior.

Ingrediente:Compot de prune cu ringlote

  • 500 g prune
  • 500 g ringlote
  • 1 l vin alb
  • 100 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 50 ml lichior

 

Mod de preparare:

Se taie în jumătăţi 500 g prune şi 500 g ringlote, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane.

1 l vin alb şi 100 g zahăr se fierb cu 300 ml apă, până se topeşte zahărul, apoi se adaugă 50 ml lichior de vanilie sau migdale. Se toarnă peste prune, se presară câte 1 vârf de cuţit conservant, se închid bine borcanele cu capac şi se sterilizează în cuptor 30 minute.

Se scot din cuptor şi se pun cu capacul în jos pentru 5 minute, după care se pot depozita în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.