Ciorba de fasole acrita cu gutui
PrinteazaO reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean.
- 172 kg fasole albă
- 4-5 cepe
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 gogoşari
- 5 roşii
- 2 gutui
- 1 linguriţă cimbru
- 2 linguriţe zahăr
- sare
- câteva fire de leuştean verde
Mod de preparare:
Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat 2-3 ore cât să se umfle boabele. Fierbi apă separat şi după ce s-au umflat boabele le răstorni în apa fiartă şi continui fierberea, la foc iute. După câteva clocote, apa devine galbenă şi o arunci.
Pui din nou apă, tot fiartă separat, şi laşi să fiarbă. în acest timp te ocupi de gutui cărora le înlături căsuţa tare şi le pui la fiert tăiate cubuleţe cu tot cu coajă. Adaugi zahărul şi când fasolea este complet fiartă îi pui fiertura de gutui.
Le laşi să fiarbă timp în care căleşti roşiile în puţin ulei şi apoi le pui în oală peste restul ciorbei. După 2-3 clocote potriveşti de sare, cimbru şi verdeaţă şi stingi focul.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-fasole-acrita-cu-gutui html
- https://www restaurantedelux ro/tag/ciorba-de-fasole-cu-gutui