Briose cu zucchini

Printeaza

Briose cu zucchini din: faina, sare, bicarbonat, scortisoara, unt, oua, zahar, zucchini.

Ingrediente:Briose cu zucchini

  • 150 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • un vârf de linguriţă sare
  • 1 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g zucchini
  • 50 g nuci măcinate

Glazură:

  • 250 g cremă de brânză
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara. In alt bol se amestecă untul topit şi răcit, zahărul, ouăle şi zahărul vanilat; se adaugă nucile şi dovlecelul ras.

Se toarnă ingredientele uscate peste cele umede şi se amestecă. Se repartizează câte 2 linguri de aluat în adânciturile tapetate cu suporturi de hârtie ale unei tăvi de brioşe. Se coc la cuptor 20-25 min.

Se amestecă untul, la temperatura camerei, cu zahărul pudră, vanilia şi crema de brânză. Se lasă la frigider cel puţin o oră şi se glazurează brioşele; se decorează după dorinţă.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Salată catalană de creveţi

Briose cu creveti

Briose cu creveti din: creveti, praz, oua, unt, branza, sare, piper. Ingrediente: 100 g creveţi curăţaţi 1/2 pachet de aluat foietaj 100 g creveţi curăţaţi 1/2 pachet de aluat foietaj 1 fir de praz 2 ouă 1 lingură unt 125 g brânză sare piper   Mod de preparare: Se pune prazul la călit în unt. […]

Briose cu creveti si branza

Briose cu creveti si branza

Briose cu creveti si branza din: creveti, praz, oua, unt, branza, sare, piper. Ingrediente: 100 g creveţi 1/2 pachet de aluat foietaj 1 fir de praz 2 ouă 1 lingură unt 125 g brânză sare piper   Mod de preparare: Se pune prazul la călit în unt. Se bat ouăle cu sare şi un praf de […]

Briose cu mere Ionatan

Briose cu dovlecei si banane

Briose cu dovlecei si banane din: oua, zahar, unt, banane, dovlecei, faina, praf de copt, cacao. Ingrediente: 6 ouă 1 1/2 cană zahăr 200 g unt topit şi răcit 3 banane 3 dovlecei 2-3 căni făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 2-3 linguri cacao 1 lingură scorţişoară   Mod […]

Briose cu branza si creveti

Briose cu branza si creveti

Briose cu branza si creveti din: creveti, praz, oua, unt, branza, sare, piper. Ingrediente: 100 g creveţi curăţaţi 1/2 pachet de aluat foietaj 1 fir de praz 2 ouă 1 lingură unt 125 g brânză sare piper   Mod de preparare: Se pune prazul la călit în unt. Se bat ouăle cu sare şi un […]

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

Briose cu migdale si ciocolata neagra

Briose cu migdale si ciocolata neagra din: faina, unt, zahar, oua, migdale, praf de copt, ciocolata, cirese. Ingrediente: 250 g făină 140 g unt 125 g zahăr 3 ouă 25 g migdale măcinate 1/2 plic praf de copt 100 g ciocolată neagră 100 g cireşe coaja unei portocale   Mod de preparare: Ouăle se freacă […]

Briose cu carnaciori

Briose cu carnaciori din: carnaciori, faina, smantana, branza, oua, ulei, sare. Ingrediente: 150 g cârnăciori de bere (sau cârnaţi subţiri) 250 g făină albă 200 ml smântână grasă (peste 30%) 50 g brânză de burduf 2 ouă 1 plic de praf de copt 50 ml ulei de măsline 1 linguriţă de sare unt pentru uns […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.