Placinta frageda cu branza de vaci

Printeaza

Placinta frageda cu branza de vaci din: zahar, ulei, oua, praf de copt, bicarbonat de sodiu, smantana, faina, branza, gris.

Ingrediente:Placinta frageda cu branza de vaci

Aluat:

  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
  • 200 g smântână
  • 200 g făină

Umplutură:

  • 750 g brânză dulce de vaci
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă într-un castron ouăle cu zahăr, zahăr vanilat, ulei, praf de copt şi bicarbonat. Apoi se frământă, adau-gând treptat din smântână şi făină, până când se obţine un aluat omogen, care se împarte în două.

Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, se aşază în tavă şi se coace 10 min. la cuptorul încins la 200 °C. Apoi se aşază umplutura de brânză şi se mai coace 15 min. la cuptorul încins la 180 °C.

Se scoate şi se aşază deasupra un grilaj din fâşiile decupate din a doua foaie de aluat şi se lasă să se rumenească la cuptor.

Se scoate din cuptor şi se se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.