Cu o seară înainte pui lintea în apă rece să se înmoaie. A doua zi scurgi apa în care a stat şi o pui la fiert în apă rece cu sare.
Cât timp fierbe lintea te ocupi de restul mâncării şi pentru aceasta cureţi cepele, le tai mărunt şi le pui la călit în ulei.
Peste ceapa călită (să fie aurie, nu trebuie să o prăjeşti prea mult) pui pasta de roşii şi ardeiul tăiat fideluţă, usturoiul pisat, sare şi piper.
Laşi să fiarbă câteva clocote timp în care scurgi lintea de apa în care a fiert şi o pui într-o cratiţă.
Peste linte torni amestecul de ceapă, pastă de roşii şi ardei şi le laşi să fiarbă câteva minute împreună. La final presari mărar sau măgheran, după gust.
Mancare de linte cu telina din: linte, ceapa, sare, bulion, untdelemn, piper, dafin, morcov, patrunjel, telina. Ingrediente: 500 g linte 6 cepe sare 3 linguri bulion 6 linguri untdelemn piper foaie de dafin un morcov un pătrunjel o ţelină mică pătrunjel verde Mod de preparare: Se pune lintea la fiert cu apă rece, apoi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte buna iahnia de linte