Budinca de orez cu gutui

Printeaza

O reteta de budinca de orez, gutui, zahar, sare, margarina si coaja de portocala rasa.Budinca de orez cu gutui

Ingrediente:

  • 5 gutui potrivite
  • 1 cană orez
  • 15-16 linguri zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 50 g margarină (cât o nucă)
  • răzătură de portocală
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli gutuile, le cureţi de coajă şi le tai feliuţe potrivit de groase şi pe cât îţi este posibil de aceeaşi grosime. într-o crăticioară pui 2 căni de apă, 8 linguri zahăr, 1 pli­culeţ cu zahăr vanilat şi le dai în clocot.

Adaugi gutuile şi le laşi să fiarbă până se înmoaie. Le scoţi din sirop şi le laşi deoparte. Speli orezul şi-l pui la fiert cu siropul gutuilor (din care opreşti 1 pahar) şi completezi cu apă până la 4 căni.

După ce a fiert orezul îl amesteci cu răzătura de portocale, vanilia rămasă şi un praf de sare. într-o cratiţă (eu folosesc una de 2 l) caramelizezi 7-8 linguri de zahăr după care tapetezi pereţii cratiţei exact aşa cum procedezi pentru crema de zahăr ars.

Il laşi puţin să se întărească şi apoi treci margarina peste acest strat de zahăr întărit. Aşezi apoi un rând de orez, unul de gutui până când termini compoziţiile.

Ultimul strat trebuie să fie de orez, peste care aşezi gutuie tăiată lamele fine (sau dată pe răzătoarea cu ochiuri mari) şi călită în puţină mar­garină. Dai la cuptor, la foc mediu, 25-30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.