Legume murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei, apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci) 500 g conopidă 4 gogoşari 4 cepe 2 dovlecei 1 litru apă 500 ml oţet boabe de muştar boabe de piper alb 10 lingurite zahăr 30 g […]
Legume asortate murate cu otet
PrinteazaLegume asortate murate cu otet din: dovlecei, rosii, mazare, morcovi, telina, ardei, usturoi, marar, otet.
- 3 dovlecei
- 4 roşii mari
- 450 g mazăre decongelată
- 2 morcovi
- un fir ţelină
- 2 ardei graşi
- 2 căţei usturoi
- o legătură mărar
- un litru oţet
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Toate legumele se taie şi se pun în straturi cu sare între ele.
Se lasă aşa pentru o noapte.
A doua zi se trec sub un jet de apă, se scurg şi se aşază în borcane cu boabe de piper şi mărar.
Se clocoteşte oţetul, se repartizează în borcane, se pun capace şi se întorc pe capac să se răcească aşa.
Se desfac după o lună.
Pofta buna!
Reteta zilei: Mix de legume murate
Mix de legume murate din: ridichi, ardei gras, morcovi, castraveti, pastai de fasole verde, otet, zahar, sare, seminte de mustar, apa. Ingrediente: 1 legatura ridichi cate 1 ardei gras rosu, portocaliu si galben 1 legatura morcovi 2-3 castraveti pastai de fasole verde 1 ceasca otet 6 linguri de zahar 3 linguri de sare 2 […]
Pofta buna!