Ciorba de perisoare cu orez si bors din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper.
Ingrediente:
200 g carne amestec (porc+vită) tocată
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
2 roşii
1/2 ardei capia roşu
pătrunjel
1 căniţă orez
1 ou
borş proaspăt de putină
1 linguriţă făină albă
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală se pun 2-3 linguri de ulei şi se călesc legumele: ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul capia şi pătrunjelul, până devin sticloase.
Se toarnă apă călduţă peste legume şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se prepară perişoarele. Se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul, făina, pătrunjelul verde tocat.
Se amestecă totul bine, se condimentează cu sare şi piper şi se formează perişoare cât mai mici.
In oala cu legumele se adaugă roşiile blenduite. După 2-3 clocote, se adaugă perişoarele, având grijă să se reducă din intensitatea focului.
Se potriveşte ciorba de sare, piper şi se acreşte cu borş proaspăt, după gust.
Când ciorba este gata, se presară pătrunjel verde şi se serveşte dreasă cu smântână.
Ciorba de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa, oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare. Ingrediente: perisoare: 200 g miez de paine alba o ceapa rasa 4 oua mari 100 g faina piper macinat (dupa gust) o […]
Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.