Beigli cu mac si nuca
PrinteazaBeigli cu mac si nuca din: lapte, zahar, oua, unt, faina, drojdie, nuca, mac.
- 1 litru lapte
- 6 linguri zahăr
- 10 gălbenuşuri
- 400 g unt
- puţină sare
- făină cât cuprinde
- 50 g drojdie
- 4 pliculeţe zahăr vanilat
- 500 g nucă măcinată
- 100 g stafide
- 400 g zahăr
- 500 g mac măcinat
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele, se pun 6 linguri zahăr şi drojdia şi se lasă 10 min. la crescut. Se adaugă untul topit, sare, gălbenuşurile şi zahărul vanilat şi se frământă bine până se desprinde de bol.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la crescut, până îşi dublează volumul. Se împarte aluatul în 8 bucăţi rotunde.
Albuşurile se bat cu puţină sare, se împarte compoziţia în două. în prima se pune nuca amestecată cu stafidele, 200 g zahăr şi 2 pliculeţe zahăr vanilat.
Se întinde aluatul în patru bucăţi, se repartizează 1/4 din nucă, se rulează şi se pun toate cele patru rulade într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pune macul peste albuşurile bătute cu zahăr, coajă şi zeamă de lămâie, se întinde aluatul în 4 bucăţi, se adaugă umplutură şi se rulează.
Se pun rulourile într-o tavă, se ung cu gălbenuş, se lasă la crescut 30 de minute şi se dau la cuptorul încălzit la 180°C, până sunt gata.
Pofta buna!