Pastrav umplut cu orez

Printeaza

O reteta de pastrav umplut cu orez, praz, telina, morcovi, fasole verde, foaie de dafin, otet, masline, sare, piper, vin alb si cimbru.Pastrav umplut cu orez

Ingrediente:

  • 1 păstrăv mare
  • 1 fir de praz
  • 1 fir verde de ţelină
  • 2 morcovi
  • o mână fasole verde congelată
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri oţet
  • 50 g măsline
  • 100 g orez
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai bucăţele morcovii, prazul, fasolea verde, toci firul de ţelină şi le căleşti împreună în ulei timp de 5 minute. Adaugi un pahar de apă, oţetul, vinul, sare, piper, cimbru şi fierbi totul 20 de minute.

In acest timp pregăteşti orezul: Pui la fiert 400 ml apă cu 2 linguri de ulei şi când dau în clocot adaugi orezul spălat, pui sare şi piper şi laşi să fiarbă. Speli măslinele, le scoţi sâmburii şi le amesteci cu orezul fiert.

Umpli apoi păstrăvul curăţat şi spălat cu orezul pregătit. Răstorni legumele fierte într-un vas mai larg, aşezi păstrăvul, mai potriveşti de sare şi piper şi dai la cuptor pentru 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.