Tofu pane
PrinteazaTofu pane din: tofu, faina, pesmet, ulei, mustar, sare, piper, salata, ridichi.
- 100 ml apă minerală
- făină cât cuprinde
- 1 cutie brânză tofu în saramură
- pesmet
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
Pentru sosul de muştar:
- 2 linguri ulei
- 50 g muştar
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură apă
- sare
- piper
Pentru servit:
- salată verde
- ridichi
Mod de preparare:
Scurgi brânza şi, dacă vrei felii rotunde, o tai în două pe lung, apoi decupezi cu gura unui pahar mic. Dacă nu, o tai felii dreptunghiulare, apoi le usuci.
Separat, amesteci apa cu făină, până când obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. Presari, dacă e cazul, sare, un praf de piper şi amesteci bine.
Aşezi pe o farfurioară pesmet, treci feliile de brânză prin el, apoi prin aluat, iar prin pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante ca să îndepărtezi excesul de ulei.
Pentru sos, amesteci bine toate ingredientele şi presari sare şi piper, după gust. Il serveşti alături de brânza pane, ridichi şi salată verde, după gust.
Pofta buna!