Tocanita gustoasa de oaie
PrinteazaTocanita gustoasa de oaie din: carne de oaie, untura, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper.
- 3 linguri untură
- 1 kg ceapă
- 4 ardei
- 2 kg carne de oaie
- sare
- piper
- usturoi
Mod de preparare:
Se călesc în 3 linguri untură de porc, 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se presară sare, se lasă 5 minute, apoi se adaugă 2 kg carne de oaie tăiată bucăţi şi se lasă până ce carnea îşi schimbă culoarea.
Se pune apă clocotită până trece peste carne, se adaugă piper măcinat, 2 foi de dafin, chimion şi 5 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Se fierbe la foc mic.
Când carnea este aproape fiartă, se pun 1 lingură boia dulce de ardei şi 2 linguri pastă de gulaş şi se lasă să fiarbă.
Pofta buna!