Salata de sfecla cu oua rascoapte
PrinteazaO reteta de salata de sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă
- 2 ouă
- 3 linguri smântână
- 1 lămâie
- 1 lingură muştar
- 1 linguriţă hrean ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi cureţi sfecla şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cât timp fierbe sfecla, speli ouăle şi le pui la fiert în apă rece cu sare şi un pic de oţet ca să nu crape. Faci un sos din muştar amestecat cu smantana şi zeamă de lămâie.
Iei ouăle de pe foc (trebuie să fie fierte foarte tari), le laşi în apă rece 2-3 minute şi apoi le decojeşti. Intr-un castron pui sfecla fiartă şi tăiată bastonaşe, împrejurul ei sosul şi o presari cu hrean şi ouă tăiate. Presari sare şi piper, după gust.
Pofta buna!