Tort de gutui
PrinteazaO reteta de tort de gutui, oua, zaharina, unt, nuca si faina.
Ingrediente:
- 3 gutui
- 4 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 14 pastile de zaharină
- 120 g unt
- 60 g nucă
- 4 linguri făină
Mod de preparare:
Pisezi 4 tablete de zaharină şi le laşi deoparte. Baţi albuşurile spumă, adaugi zaharina pisată, gălbenuşurile şi făina. Ungi cu unt o formă de tort, torni amestecul şi dai la copt pentru 20-25 minute. In acest timp fierbi gutuile cură şi miezul tare, apoi le pasezi şi le amesteci cu nucile.
Dacă blatul s-a aurit, îl scoţi se răcească. Il tai apoi pe din două şi la mijloc pui amestecul de gutui şi nuci.Il dai iar la cuptor pentru 10-15 minute.
Il lasi sa se raceasca si il presari cu cele 10 tablete de zaharina pisate.
Pofta buna!