Tarte cu ciuperci si anghinare
PrinteazaTarte cu ciuperci si anghinare din: ulei, unt, ciuperci, usturoi, cimbru, anghinare, vin.
Ingrediente:
- 400 g aluat de foitaj
- 1 ou, bătut
- 1 lingura ulei de măsline
- 25 g unt
- 500 g ciuperci, spălate şi tăiate felii
- 2 căţei de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguri cimbru, tocat
- 300 g conservă de anghinare, tăiate în două
- 100 ml vin alb
- 150 ml smântână
- rucola pentru ornat
Mod de preparare:
Tarte cu ciuperci si anghinare: Intinde foitajul în foaie şi taie-l în 6 pătrate egale. Cu ajutorul cuţitului crestează o margine de jur-imprejur de 1 cm, fără să tai foaia de tot. Dâ la rece 10 minute.
Incinge cuptorul la semnul 7/220°C, unge foaia cu oul bătut şi dă la cuptor 10 minute. Presează centrul fiecărei foi astfel încât marginile să rămână ridicate.
Intr-un vas neaderent încinge uleiul şi untul şi prăjeşte ciupercile 3 minute, adaugă usturoiul, cimbrul şi anghinarea. Stinge cu vinul şi lasă să dea câteva clocote 1 minute, apoi adaugă smântână.
Potriveşte gustul de sare şt piper şi portionează în foitaj; dă la cuptor 5-10 minute.
Ornează cu frunze proaspete de rucola şi servite.
Pofta buna!