Pui la tava cu dovleac

Printeaza

Pui la tava cu dovleac din: piept de pui, ulei, esalote, ceapa, faina, usturoi, dovleac, smantana.

Ingrediente:Pui la tava cu dovleac

  • 6 bucati piept de pui, cu os
  • 2 linguri ulei de mâsline
  • 400 g eşalote mici
  • 1 ceapă, tăiată felii
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 2 linguri făină
  • 150 ml dry sherry
  • zeama şi coaja răzuită de la 1 portocala
  • 600 ml supă limpede de pui
  • 4 crenguţe de rozmarin, 2 tocate
  • 1 dovleac de plăcintă de circa 1,2 kg, tăiat bucăţi
  • 200 ml smântână

 

Mod de preparare:

Incinge pe foc un vas larg neaderent şi prăjeşte carnea cu pieliţa în jos până când se rumeneşte. Lasă carnea deoparte. Adaugă 1 lingură ulei de măsline şi prăjeşte eşaiotele până când se rumenesc. Lasă-le deoparte.

Micşorează flacăra, adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ceapa şi usturoiul 6-8 minute până când se înmoaie. Adaugă făina şi prăjeşte 2 minute.

Măreşte flacăra şi stinge cu alcoolul. Lasă să dea câteva clocote înainte să adaugi zeama de portocală, coaja, supa, rozmarinul, dovleacul, carnea şi eşaiotele.

Adu la punctul de fierbere. Potriveşte gustul de sare şi piper. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 30-40 minute, până când totul se pătrunde. Aşază carnea şi legumele pe platoul de servit. Adaugă smântână în sos şi reîncălzeşte.

Serveşte sosul turnat fierbinte pe carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.