Sote de cartofi si napi

Printeaza

Sote de cartofi si napi din: napi, cartofi, sare, cimbru, ceapa, unt, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente: Sote de cartofi si napi

  • 1/2 kg napi
  • 1/2 kg cartofi
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță cimbru proaspăt tocat
  • 1 ceapă, tăiată în felii subțiri
  • 1 lingurita de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

Pastrati de la napi doar coditele si adaugati intr-un bol cu apa, clatiti bine. Se transfera intr-un bol si se usuca. Taiati apoi in sferturi.
Spalati si taiati cartofii in sferturi.

Se umple un vas mediu cu apă și saresi se aduce la fierbere. Adaugati cartofii si napii, reduceti focul la mic si gatiti aproximativ 15 minute. Scurgeti.

Într-o tigaie medie, incalziti 1/2 lingurita de unt si 2 lingurite de ulei de masline. Adaugati napii si cartofii. Sotati cateva minute. Se transferă într-un castron.

Se adaugă restul de unt si ulei de masline in tigaie. Adaugati ceapa si caliti timp de 2-3 minute. Se adaugă verdeața și gatiti inca 1 minut.

Se adauga legumele in tigaie si amestecati pentru a se combina. Se condimentează cu sare și piper

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.