Penne cu vinete
PrinteazaPenne cu vinete din: vinete, mozzarella, busuioc, paste, sos de rosii, parmezan.
- 2 vinete, tăiate felii de 1 cm grosime
- 2 x 150 g mozzarella, tăiată cuburi
- 10 frunze de busuioc, rupt
- 1 lingură ulei de măsline
- 350 g paste penne
- 400 g sos de roşii pentru paste
- 5 linguri parmezan răzuit
Mod de preparare:
Aşază feliile de vănătă pe hârtie de copt în tavă, presară sare şi piper şi stropeşte cu ulei; dă la cuptor 10 minute.
Fierbe pastele în apă cu sare până devin al dente. Scurge pastele de lichid, pune-le din nou în vas, adaugă sosul de roşii, vânătă, mozzarella şi busuiocul. Transferă într-un vas rezistent la cuptor şi presară parmezanul.
Dă la cuptor 6-8 minute, pănă când crusta se topeşte şi începe să se rumenească crocant.
Pofta buna!