Ciorba de zarzavat cu telina si albitura
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ciorba de zarzavat cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez sau cartofi, ardei gras, rosii sau bulion, smantana, sare, sare de lamaie si patrunjel sau leustean.
- ceapă 100 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- ulei 50 ml
- orez 50 g sau cartofi 200 g
- ardei gras 100 g
- roşii proaspete sau în bulion 150 g
- smântână 100 g
- sare şi sare de lămâie după gust
- o legătură de pătrunjel sau leuştean
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, iar morcovul, ţelina şi albitura se taie puţin mai mare, ţărăneşte. Se călesc în ulei cu puţină supă, după care se stinge cu restul de supă şi se fierbe. Se adaugă orezul spălat – sau cartofii tăiaţi cuburi – şi ardeiul gras tăiat mărunt.
După ce toate legumele sunt fierte, se adaugă sucul de la roşii şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Smântână se amestecă cu puţină zeamă fierbinte de la ciorbă şi se adaugă în ciorbă la sfârşitul preparării.
Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar înainte de servire se adaugă verdeaţă tocată mărunt.
Ciorba de zarzavat cu telina si albitura
Poftă bună!