Crap umplut cu ardei
PrinteazaCrap umplut cu ardei din: crap, pasta de rosii, ardei, ceapa, mar, ulei, sare, piper.
- 1 kg crap proaspăt
- 1 cutie pastă de roşii
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei iute roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 măr mic
- sare
- piper negru măcinat
- ulei
- făină
Mod de preparare:
Curăţă peştele de solzi, branhii şi dorsale. După ce ai înlăturat branhiile, prin locul liber din urechi îndepărtează (dacă este vorba de crap, lin sau caras) osul mic triunghiular (osul amar). Acesta se găseşte la ceafă, acolo unde se termină coloana vertebrală.
Se desprinde uşor cu vârful cuţitului şi se aruncă.
Toarnă ulei într-un vas de yena, tăvăleşte peştele prin făină. Umple peştele cu mărul şi ceapa tăiate felii, apoi înve-leşte-1 în pasta de roşii amestecată cu 1/2 din cantitatea de ardei tocat mărunt. Sărează, piperează, aşază peştele în tavă.
Dă la cuptor cel puţin o jumătate de oră.
Când îl serveşti, presară-l cu restul de ardei şi pătrunjel verde tocat. Pentru garnitură, poţi pune pe grătar şi jumătăţi de cartof condimentate şi unse cu ulei.
Pofta buna!