Crap umplut cu ardei

Printeaza

Crap umplut cu ardei din: crap, pasta de rosii, ardei, ceapa, mar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Crap umplut cu ardei

  • 1 kg crap proaspăt
  • 1 cutie pastă de roşii
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă mică
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 măr mic
  • sare
  • piper negru măcinat
  • ulei
  • făină

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele de solzi, branhii şi dorsale. După ce ai înlăturat branhiile, prin locul liber din urechi îndepărtează (dacă este vorba de crap, lin sau caras) osul mic triunghiular (osul amar). Acesta se găseşte la ceafă, acolo unde se termină coloana vertebrală.

Se desprinde uşor cu vârful cuţitului şi se aruncă.

Toarnă ulei într-un vas de yena, tăvăleşte peştele prin făină. Umple peştele cu mărul şi ceapa tăiate felii, apoi înve-leşte-1 în pasta de roşii amestecată cu 1/2 din cantitatea de ardei tocat mărunt. Sărează, piperează, aşază peştele în tavă.

Dă la cuptor cel puţin o jumătate de oră.

Când îl serveşti, presară-l cu restul de ardei şi pătrunjel verde tocat. Pentru garnitură, poţi pune pe grătar şi jumătăţi de cartof condimentate şi unse cu ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.