Tocanita de miel cu ghimbir
PrinteazaTocanita de miel cu ghimbir din: carne de miel, usturoi, ardei, piper, lemongrass, ghimbir, zahar, ulei.
- 250 g miel cuburi
- 3 căţei de usturoi
- 3 ardei iuţi roşii
- 1/2 linguriţă piper alb
- 2-3 frunze lemongrass
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri ulei
- 3 pahare apă
- sare
- 3 fire ceapă verde
- 3 frunze de varză fideluţă
- 2 roşii cubuleţe
Mod de preparare:
Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă şi adaugă toate mirodeniile. Lasă să se prăjească până încep să miroasă, cam 2 minute. Pune şi bucăţile de miel în tigaie. Amestecă. Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă 2 pahare de apă. Lasă la foc potrivit până scade.
Pune ceapa tocată fin, varza şi roşiile. Mai lasă 2-3 clocote, apoi serveşte, eventual cu ceapă prăjită deasupra.
Pofta buna!