Iepure cu costita
PrinteazaIepure cu costita din: iepure, ulei, costita, morcovi, telina, ceapa, vin, usturoi.
- 1 iepure mare
- 6 linguri ulei de măsline
- 150 g costiţă afumată cubuleţe
- 5-6 morcovi tineri
- 1 ţelină mică
- 1-2 tulpini de ţelină
- 2 cepe
- 1 l vin roşu sec
- 5-6 căţei de usturoi + 1 căpăţână
- 3 foi de dafin
- 3 crenguţe de rozmarin sau oregano
- 5-6 boabe ienibahar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tranşează iepurele. Pune-l pe prosop. Taie felii ceapa şi ţelina, taie pe lung morcovii. Toacă mai măricel tulpina de ţelină. Incinge uleiul într-un ceaun şi rumeneşte costiţa. Adaugă ceapa şi un căţel de usturoi tocat şi lasă-le împreună 1 minut, amestecând.
Aşază într-o tavă bucăţile de carne, legumele, căpă-ţâna de usturoi şi sosul din ceaun, adaugă sare, piper, enibahar. Toarnă vinul şi supa, acoperă şi dă la cuptor o oră.
Scoate tava, pune rozmarinul, dafinul şi oregano şi mai lasă la cuptor, descoperit, încă o oră.
Pofta buna!