Iepure cu costita

Printeaza

Iepure cu costita din: iepure, ulei, costita, morcovi, telina, ceapa, vin, usturoi.

Ingrediente:Iepure cu costita

  • 1 iepure mare
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 150 g costiţă afumată cubuleţe
  • 5-6 morcovi tineri
  • 1 ţelină mică
  • 1-2 tulpini de ţelină
  • 2 cepe
  • 1 l vin roşu sec
  • 5-6 căţei de usturoi + 1 căpăţână
  • 3 foi de dafin
  • 3 crenguţe de rozmarin sau oregano
  • 5-6 boabe ienibahar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Tranşează iepurele. Pune-l pe prosop. Taie felii ceapa şi ţelina, taie pe lung morcovii. Toacă mai măricel tulpina de ţelină. Incinge uleiul într-un ceaun şi rumeneşte costiţa. Adaugă ceapa şi un căţel de usturoi tocat şi lasă-le împreună 1 minut, amestecând.

Aşază într-o tavă bucăţile de carne, legumele, căpă-ţâna de usturoi şi sosul din ceaun, adaugă sare, piper, enibahar. Toarnă vinul şi supa, acoperă şi dă la cuptor o oră.

Scoate tava, pune rozmarinul, dafinul şi oregano şi mai lasă la cuptor, descoperit, încă o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.