Chiftelute de spanac cu ricotta
PrinteazaChiftelute de spanac cu ricotta din: spanac, branza ricotta, parmezan, faina, oua, sare, piper, nucsoara, sos marinara, unt.
- 1 pachet de spanac tocat
- 1 1/2 cesti branza ricotta
- 1 cana de parmezan ras
- 6 linguri de faina
- 2 oua
- sare si piper
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 2 cesti sos marinara
- 2 linguri de unt nesarat, taiat bucati
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert pe foc mic. Puneti spanacul intr-un castron mare, adaugati ricotta, 3/4 ceasca parmezan, faina, oua, 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita de piper si nucsoara.
Se amesteca cu o furculita pentru a forma un aluat usor lipicios. Puneti faina pe o farfurie. Formati chiftelute din amestecul de spanac cu ricotta si dati prin faina.
Puneti sosul marinara la foc mic intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati untul. Scufundati chiftelutele in oala cu apa clocotita si fierbeti 5 minute. Scoateti din apa clocotita si transferati in sosul de rosii.
Lasati 2-3 minute sa se combine aromele si se transfera pe farfurii pentru servire.
Se presara parmezan.
Pofta buna!