Gustul bogat si suculent al carnii de miel este perfect completat de dulceata mierii si aroma distincta a mustarului, creand o combinatie de arome care va impresiona cu siguranta orice gurmand. Pentru a obtine o crusta si mai crocanta, puteti adauga un pic de zahar […]
Miel cu sos de menta
PrinteazaMiel cu sos de menta din: carne de miel, pasta de usturoi cu ghimbir, cas, turmeric, chilli, sare, ulei, frunze de dafin, usturoi, cardamom, scortisoara, ardei iute, rosie, menta, coriandru, lapte de nuca de cocos, sare.
Ingrediente:
- 500 gr carne de miel
- 1 lingura de pasta de usturoi cu ghimbir
- 1 lingura de cas
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita chilli
- 1/2 lingurita sare
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri de ulei
- 2 frunze de dafin
- 2 catei usturoi
- 2 pastai cardamom
- scortisoara
- 1-2 ardei iuti
- 1 ceapa felii subtiri
- 1 rosie tocata
- 1 lingura menta
- 2 linguri coriandru
- 1 lingurita chilli
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 cana lapte de nuca de cocos
- Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Miel cu sos de menta: Intr-o oala sub presiune, se adauga carnea impreuna cu pasta de usturoi, chilli, turmeric, sare si cas. Lasati la marinat timp de 1 ora.
Gatiti 1-2 ore. Intr-o tigaie, se incalzesc 3 linguri de ulei. Cand uleiul este fierbinte, se adauga frunze de dafin, tumeric, scortisoara, cardamom.
Adaugati ceapa si ardei iute verde si se gateste cateva minute. Adaugati sare, dupa gust. Apoi se adauga frunze de menta si se prajeste timp de un minut.
Pune rosiile tocate si gatiti inca cateva minute. Puneti coriandru, chilli, turmeric. Adaugati peste carne impreuna cu 1 si 1/ 2 cani de apa si se gateste la foc mediu timp de aproximativ 15 minute.
Adaugati lapte de nuca de cocos si se fierbe timp de inca 5 minute.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Friptura de miel cu glazura de miere si mustar