Chec cu fructe si rom
PrinteazaChec cu fructe si rom din: oua, zahar, lapte, unt, faina, ulei, praf de copt, stafide, rahat, rom.
- 4 ouă
- 500 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 180 ml ulei
- 600 g făină
- 2 pliculeţe cu praf de copt
- 4 linguriţe cu zeamă de lămâie
- 100 g stafide
- 100 g nuci
- 400 g rahat multicolor
- portocală glasată
- 1 linguriţă cu rom
Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul şi amestecă energic până obţii o cremă omogenă.
Toarnă treptat uleiul şi laptele. Amestecă uşor şi stropeşte cu romul. încorporează stafidele, nucile tocate, potocala glasată şi rahatul tăiat cubuleţe.
Presară făina şi praful de copt stins în zeamă de lămâie. La final, adaugă albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia în două fome de chec unse şi tapetate cu făină.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Pofta buna!