Biscuiti cu anason
PrinteazaBiscuiti cu anason din: faina, margarina, oua, anason.
- 350 g făină
- 200 g margarină
- 2 gălbenuşuri mari (sau 3 mai mici)
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 75 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă cu anason praf
Pentru bezea:
- 2 albuşuri (sau 3, dacă ouăle sunt mai mici)
- 5 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu suc de lămâie
Mod de preparare:
Frământă un aluat din toate ingredientele .de mai sus şi întinde o foaie nu prea groasă. Decupează forme rotunde şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pentru bezea, bate albuşurile până se întăresc. Adaugă zahărul şi bate până ce se topeşte. La final, adaugă zeama de lămâie şi pune spuma într-un cornet.
Pune un dop de bezea pe fiecare rondelă de aluat. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru o jumătate de oră. Dacă bezeaua se îngălbeneşte, întredeschide uşa cuptorului.
Scoate tava şi lasă biscuiţii 5-10 minute înainte de a le aşeza pe un platou.
Pofta buna!