Placinta cu ceapa si cimbru
PrinteazaO reteta de placinta cu ceapa, bulion, faina, ulei, drojdie, margarina, sare, piper si cimbru.
Ingrediente:
- 1 kg ceapă
- 3 linguri bulion
- 100 ml ulei
- 1 kg făină
- 1/2 pachet margarină
- 172 cub drojdie (25 g)
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Frămânţi din făină, drojdie, apă caldă, un praf de sare şi margarină un aluat ca de pâine pe care-l laşi la dospit într-un loc mai cald pentru jumătate de oră. In acest timp pregăteşti umplutura: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei cu puţină apă.
După ce s-a înmuiat, adaugi bulionul, potriveşti de sare, cimbru şi piper o dai deoparte şi o laşi să se răcească. împărţi aluatul crescut în două şi întinzi două foi.
Aşezi o foaie de aluat într-o tavă unsă cu margarină, întinzi toată compoziţia de ceapă şi acoperi cu a doua mai foaie. Inţepi plăcinta cu furculiţa şi o dai la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!