Paste cu creveti si sos pesto
PrinteazaPaste cu creveti si sos pesto din: paste, creveti, ulei de masline, nuci de pin, sos pesto, sparanghel, spanac, usturoi, parmezan, suc de lamaie, sare.
- 1 pachet paste
- 300 g creveți decojiti și decorticati
- 2-3 linguri condimente pentru peste
- 1 lingura ulei de masline
- 1/4 cană de nuci de pin prajite
- sos pesto
Ingrediente sos pesto:
- 1 buchet sparanghel, taiat bucati
- 3 cesti spanac baby
- 4 catei de usturoi, curatati
- 1/2 ceasca parmezan proaspat ras
- 1/4 cană de nuci de pin prajite
- 2 linguri suc de lămâie
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 ceasca ulei de măsline
Mod de preparare:
Gatiti pastele al dente într-o oală mare de apă sărată.
Între timp, se adaugă crevetii intr-un castron mic si amestecati cu condimente. Incalziti ulei de masline intr-o tigaie si gatiti la foc mediu. Adaugati creveții și gatiti timp de 5 minute, intorcand ocazional. Opriți focul și se transferă creveții pe o farfurie.
Scurgeti pastele, pastrand 1/2 ceasca de lichid. Adaugati pastele in tigaie si amestecati cu sosul pesto, adaugand putin lichid in care au fiert daca este necesar.
Apoi se incorporeaza creveții și nucile si se servesc pastele imediat, presărate cu parmezan.
Umple o cratiță medie cu apă și se aduce la fierbere la foc mare. Adaugati sparanghelul si gatiti pentru 2-3 minute. Scoateți sparanghelul cu o spumiera si transferati intr-un bol plin cu apă cu gheață.
Adaugati sparanghelul, spanacul, usturoiul, parmezanul, nucile de pin, sucul de lămâie și sare la blender si procesati pana la omogenizare. Incorporati uleiul si omogenizati.
Pofta buna!