Bibilica cu castane
PrinteazaBibilica cu castane din: bibilica, ceapa, castane, mazare, morcovi, unt, zahar, marar, faina, cimbru, sare, piper.
- 1 bibilică
- o ceapă
- sare
- piper
- 500 g castane
- 300 g mazăre
- 300 g morcovi
- 180 g unt
- 1 linguriţă cu zahăr
- mărar verde
- 1/2 lingură cu făină
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet curat, după care o frigeţi înăbuşit la cuptor. în aceeaşi tavă puneţi şi câteva cuburi mici de unt, sare, piper, cimbru şi supă.
Când friptura este frumos rumenită pe toate feţele, scoateţi-o pe un platou şi în tavă pregătiţi sosul. Dezlegaţi 1 lingură de făină cu apă sau supă, combinaţi-o apoi cu 2 linguri de sos brun, după care strecuraţi sosul.
Tăiaţi friptura în bucăţi, puneţi-le pe un platou, garnisiţi-le cu castanele glasate cu sos de friptură, mazărea şi morcovii fierţi şi sotaţi în unt.
Pofta buna!