Bibilica cu varza
PrinteazaBibilica cu varza din: bibilica, varza, ceapa, vin, ulei, otet, sare, piper, boia.
- 1 bibilică
- 1 varză
- 1 ceapă
- pastă de roşii
- cimbru
- piper
- sare
- vin roşu
- 1 lingură oţet
- boabe de piper
- boia
- cimbru
- felii de ceapă
- usturoi
- foi de dafin
- 1 lingură ulei de rapiţă
Mod de preparare:
Se prepară marinada.
Se pune vasul roman la hidratat în apă rece.
Se tranşează pasărea, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se pune în marinată până a doua zi. Apoi se scot bucăţile de carne şi se fierb 10 minute în oala sub presiune.
Se toacă varza, se freacă cu puţină sare şi o ceapă tocată mărunt, se aşază peste bucăţile de came în oala de lut, iar deasupra se pun pastă de roşii, cimbru, piper şi jumătate cană de apă.
Se dă la cuptor 1 oră.
Pofta buna!