Broccoli in sos de miere si usturoi
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de broccoli in sos de miere si usturoi din: broccoli, ceapa, telina, amidon de porumb, sos de stridii, sare, miere, ulei, usturoi, supa de legume si ardei capia uscat.
- 450 g broccoli
- 1 ceapă medie
- 2 tulpini ţelină
- 1 lingură amidon porumb
- 1 lingură apă rece
- 1 sos de stridii
- 1/4 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă miere
- 1 lingură ulei
- 2 căţei usturoi tocat
- 3/4 cană supă de legume
- 1/4 ardei capia, uscat
Mod de preparare:
Se spală şi se rupe în buchete broccoli. Ceapa se curaţă şi se taie felii. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie fâşii lungi. Amidonul de porumb, apa, sosul de stridii, sarea şi mierea se amestecă într-un bol până ce compoziţia se omogenizează.
Se încălzeşte o tigaie la foc mare timp de 1 minut. Se stropeşte tigaia cu puţin u- lei şi se încălzeşte 30 de secunde. Se aruncă broccoli, ceapa, ţelina în uleiul încins şi se amestecă rapid, la foc mare timp de 2-3 minute până ce legumele devin crocante.
Se adaugă usturoiul şi se amestecă încă 30 de secunde. Apoi se toarnă supa de legume, se acoperă şi se lasă pe foc mediu, 3 minute, până ce se coace broccoli. Sosul de miere se amestecă înainte de a se adăuga în tigaie. Se găteşte pe foc până ce sosul fierbe şi se îngroaşă. La final se adaugă capia tăiat fâşii.
Broccoli se scurge de sos cu o paletă şi se serveşte ca şi garnitură. Dacă te grăbeşti, poţi folosi broccoli congelat, în acest caz nu mai trebuie spălat. Pui direct bucheţelele de broccoli în tigaie. Timpul de gătire este mai scurt.
Poftă bună!