Mancarica de vita cu legume
PrinteazaMancarica de vita cu legume din: carne de vita, bacon, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, vin, bulion, boia.
- 1,5 kg carne de vită
- 100g bacon
- un os cu măduvă
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- o căpăţână usturoi
- cimbru
- rozmarin
- 2 foi dafin
- un litru vin roşu
- 200 ml apă
- o lingură bulion
- o linguriţă boia
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Baconul tăiat cubulete se pune la călit în vasul de gătit şi, după ce s-a rumenit, se scoate.
In acelaşi vas se pun căpăţâna de usturoi tăiată în două, foile de dafin, cimbrul, rozmarinul, ceapa tocată şi osul cu măduvă. Se adaugă şi ulei şi se lasă totul la călit.
După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea, boiaua, vinul, apa şi bulionul. Se acoperă şi se lasă la fiert 40 de minute.
Se adaugă apoi morcovii şi cartofii tăiaţi după preferinţă şi se mai lasă la fiert 20 de minute fără capac. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!