Mancarica de vita cu legume

Printeaza

Mancarica de vita cu legume din: carne de vita, bacon, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, vin, bulion, boia.

Ingrediente:Mancarica de vita cu legume

  • 1,5 kg carne de vită
  • 100g bacon
  • un os cu măduvă
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • o căpăţână usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 2 foi dafin
  • un litru vin roşu
  • 200 ml apă
  • o lingură bulion
  • o linguriţă boia
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Baconul tăiat cubulete se pune la călit în vasul de gătit şi, după ce s-a rumenit, se scoate.

In acelaşi vas se pun căpăţâna de usturoi tăiată în două, foile de dafin, cimbrul, rozmarinul, ceapa tocată şi osul cu măduvă. Se adaugă şi ulei şi se lasă totul la călit.

După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea, boiaua, vinul, apa şi bulionul. Se acoperă şi se lasă la fiert 40 de minute.

Se adaugă apoi morcovii şi cartofii tăiaţi după preferinţă şi se mai lasă la fiert 20 de minute fără capac. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.