Porumb copt in crusta de fistic din: porumb, unt, coriandru, fistic, lime, chimen, cardamom, sare, piper, ulei de masline, branza feta. Ingrediente: 6 stiuleti de porumb 4 linguri de unt 1 1/2 cani coriandru 1/2 cana fistic sucul de la 2 lime 1/2 linguriță de chimen 1/4 linguriță cardamom sare si piper, dupa gust 1/3-1/2 […]
Reteta zilei: Porumb copt cu sos de maioneza
PrinteazaPorumb copt cu sos de maioneza din: porumb, apa, maioneza, sos sriracha, chili, limeta, parmezan, patrunjel, coriandru, arpagic.
Ingrediente:
- 6 bucati porumb
- apă
Ingrediente sos:
- ½ ceasca de maioneza
- ½ linguriță sos sriracha
- ¼ linguriță chili
- coaja de la ½ limeta
- sucul de la 1 limeta
Ingrediente topping:
- parmezan
- chili
- pătrunjel, coriandru sau arpagic, tocate
- jumatati de limeta
Mod de preparare:
Adaugati porumbul intr-un vas mare si umpleti cu apa. Lasati sa se inmoaie timp de 15 minute.
Se preîncălzește grătarul. Amestecati intr-un bol ingredientele pentru sos. Se da la rece.
Puneti porumbul pe gratar, timp de 15 minute, intorcand dupa 5-7 minute.
Indepartati apoi cojile si mai coaceti pana se rumeneste pe toate partile.
Transferati pe o farfurie, adaugati sos si topping dupa preferinta.
Serviti imediat.
Porumb copt cu sos de maioneza
Pofta buna!
poate iti place si:
Porumb copt in crusta de fistic
Pofta buna!