Crabi cu sos cu miere
PrinteazaCrabi cu sos cu miere din: crabi, unt, miere, ceapa, patrunjel, piper, sare.
- 400 g crabi
- 200 g unt
- 2 linguri miere
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- piper alb măcinat
- sare
Mod de preparare:
Crabii se spală, se curăţă şi se pun la fiert pentru 30 de minute într-o cratiţă cu apă clocotită şi sare. Ceapa se spală, se toacă fin şi se pune la prăjit într-o tigaie, împreună cu untul.
Când este călită bine, se adaugă făina, se amestecă repede, se pune mierea şi se stinge sosul cu puţină apă călduţă. Sosul se toarnă peste crabi şi se amestecă.
Se potriveşte de sare şi piper. Se mai fierbe un sfert de oră, la foc mic.
Crabii se servesc cu pătrunjel verde presărat deasupra.
Pofta buna!