Rulouri de crab cu legume
PrinteazaRulouri de crab cu legume din: foi de placinta, carne de crab, dovlecel, telina, morcovi, sos de soia, hasmatuchi, ceapa, ulei.
- 8 foi subţiri de plăcintă
- 250 g carne de crab conservată în suc propriu
- 1 dovlecel
- 1 ţelină (rădăcină)
- 2 morcovi
- 1 lingură sos de soia
- hasmaţuchi sau pătrunjel
- 1 fir de ceapă verde
- ulei
Mod de preparare:
Spală dovlecelul, curăţă morcovii, rade ţelina şi curăţă ceapa de foaia exterioară. Taie toate legumele felii subţiri, apoi bastonaşe fine.
Scurge carnea de crab de lichidul din conservă şi condimenteaz-o cu puţină sare, hasmaţuchi tocat şi sos de soia. întinde foile de aluat şi taie-le în pătrate cu latura de 5 cm.
Pune câteva bastonaşe de legume în partea de jos a fiecărui pătrat şi aşază în centru câte o bucăţică de crab sfărâmată între degete.
Pliază spre interior marginile laterale ale pătratelor, apoi rulează-le dinspre partea cu legume spre latura opusă. Umezeşte marginea cu puţină apă şi lipeşte-o de rulou.
Lasă rulourile să se zvânte pe o tavă, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii. Scoate-le şi aşază-le la scurs pe hârtie absorbantă, apoi sărează-le.
Pofta buna!