Tartine cu ansoa si pesto
PrinteazaTartine cu ansoa si pesto din: cartof, paine, mozzarella, fileuri de ansoa, capere, lamaie, usturoi, pesto de busuioc, masline, sare, piper, ulei.
- un cartof dulce
- o pâine feliată
- 300 g mozzarella
- un borcan fileuri de anşoa picante
- două linguri de capere
- o lămâie
- 4 căţei de usturoi
- două linguri de pesto de busuioc
- 100 g măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie felii subţiri şi se s pune pe o farfurie.
Cartoful dulce se curăţă de coajă, se spală, se stropeşte cu ulei de măsline şi se condimentează.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 minute la foc mediu.
Feliile de pâine se ung cu sosul pesto pe o parte, se aşază felii de cartof, se presară usturoiul feliat, caperele întregi sau tocate şi măslinele feliate.
Se pun deasupra rondele de mozzarella, fileuri de anşoa scurse de ulei, salată rucola şi piper măcinat.
Se introduc în cuptorul încins şi se lasă la foc mediu până ce mozzarella s-a topit.
Se scot din cuptor, se ţin să se răcească 5 minute, se stropesc cu suc de lămâie şi se servesc.
Pofta buna!