Supa crema de fetica cu ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de supa crema de fetica cu ciuperci din: fetica, ceapa, hasmaţuchi, zahar pudra, supa de pui, smantana, ciuperci, ulei de masline, sare si piper.
- 500 g de fetică (salata mielului)
- 3 cepe
- 1 legătură de hasmaţuchi
- 2 linguriţe de zahăr pudră
- 750 ml supă de pui
- 250 ml smântână proaspătă
- 300 g ciuperci
- ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţă fetica, spal-o sub jet de apă rece, scurge-o şi usuc-o. Curăţă şi taie 2 cepe fin şi căleşte-le cu 3 linguri de ulei de măsline, la foc mediu. Adaugă fetica şi hasamaţuchi mărunţit, pudrează cu zahăr şi mai lasă pe foc câteva minute, amestecând.
Apoi pune supa de pui, acoperă şi lasă să scadă 15 minute. După aceea, adaugă smântână, amestecând. Cu puţin înainte de servire, rupe picioruşele ciupercilor, curăţă-le şi taie-le în feliuţe subţiri.
Taie fin a treia ceapă. Căleşte ciupercile cu puţin ulei până devin aurii. Adaugă ceapa călită şi amestecă 1 minut la foc iute. Pune supa pe foc mediu, adaugă sare şi piper după gust şi serveşte-o caldă, cu ciupercile deasupra şi cu verdeaţă.
Poftă bună!