Prajitura fina in doua straturi
PrinteazaPrajitura fina in doua straturi din: ciocolata, zahar, lichior, unt, frisca, oua, gelatina, fructe.
Pentru baza:
- 200 g ciocolata neagra
- 1 lingura lichior Amaretto
- 70 g zahăr
- 2 ouă
- 75 g unt
- 400 ml frişca lichidă
- un plic gelatina
Pentru stratul de deasupra:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 75 g unt
- 400 ml frişca lichidă
- 2 ouă
- 75 g zahăr
- un plic gelatina
- 200 g mix de fructe uscate caramelizate
Mod de preparare:
Ouăle şi zahărul se bat cu telul într-un vas, apoi se pun la fiert, la bain-marie, până se îngroaşă. Se iau de pe foc, se lasâ să se răcorească un pic, se adaugă untul şi ciocolata şi se amestecă până se omogenizează.
Intre timp, se pune gelatina la hidratat. Când s-a răcit crema de ciocolată, se adaugă frişca lichidă bine bătută, lichiorul Amaretto şi gi latina hidratată. Se amestecă, apoi se toarnă într-o tavă cu pereţi înalt
Se presară un strat de mix de fructe uscate caramelizate.
Pentru stratul 2 de cremă, ciocolata şi untul se topesc şi se lasă să se răcorească. Ouăle şi zahărul se bat pentru a obţine o cremă care se fierbe la bain-marie, până se îngroaşă, apoi se adaugă ciocolata şi untul.
După ce s-a răcit, se adaugă frişca bine bătută şi gelatina hidratată în prealabil.
Se toarnă peste celălalt strat de cremă. Prăjitura se lasă 4 ore la rece, apoi se taie cu forma de cerc şi se serveşte cu decor de mix de fructe uscate caramelizate.
Pofta buna!