Piept de pui cu sos de portocale
PrinteazaPiept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ghimbir, ceapa, faina, amidon, usturoi, ulei, vin, sare, piper.
- 500 g piept de pui
- o linguriţă ghimbir proaspăt
- 2 legaturi ceapă verde
- 25 g făină
- 60 g amidon
- un câtei usturoi
- un ou
- o lingură ulei de susan
- otet din vin
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru sos:
- o portocală
- 2 linguri sos de soia
- 50 g zahăr
- 30 ml otet din vin alb sau din orez
Mod de preparare:
Se taie carnea cubulete, se răzuie coaja unei 1/2 de portocală, apoi se presează de suc. Se adaugă zahărul, oţetul, sosul de soia şi se amestecă. Se lasă sosul deoparte.
Făina se amestecă cu amidonul şi se trece puiul prin acest amestec.
Se bate oul cu o lingură de ulei, sare, piper şi apoi se toarnă peste pui. Se prăjeşte puiul.
Intr-un wok se încinge o lingură de ulei, se călesc usturoiul pisat şi ghimbirul ras, se adaugă apoi ceapa verde tăiată, o lingură de oţet şi, după 2 minute, se pune sosul de portocale. Se lasă 2 minute pe foc, se pune puiul prăjit şi se amestecă.
Se adaugă la final o lingură de ulei de susan şi se aduce la masă ca atare sau cu ceapă verde tăiată mărunt.
Pofta buna!