Rulada cu gem si cacao
PrinteazaRulada cu gem si cacao din: oua, zahar, ulei, lapte, cacao, faina, nuci, gem, frisca.
- 4 ouă
- 30 +50 g zahăr
- 30 ml ulei
- 40 ml lapte
- 100 g făină
- 20 g cacao
- o lingură suc de lămâie
- 50 g nuci
- gem
- 200 ml frişca dulce
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu 30 g zahăr până ce acesta se dizolvă apoi se adaugă uleiul. Se amestecă făina şi cacaua şi apoi se adaugă alternativ cu laptele în compoziţie.
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă 50 g zahăr şi suc de lămâie. Se adaugă 1/3 din spumă peste amestecul cu făină, se amestecă şi se adaugă restul spumei. Se toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coace 15 minute.
Se scoate pe un şervet umezit, se rulează şi se lasă aşa să se răcească. Se desface apoi, se umple cu gem amestecat cu nuci fin mărunţite şi frişcă, se .rulează la loc şi se lasă la rece circa 4 ore.
Pofta buna!