Anghinare umplute cu branza cu mucegai
PrinteazaAnghinare umplute cu branza cu mucegai din: anghinare, branza, parmezan, smantana, pesmet, patrunjel, ulei, lamaie.
- 4 bucăţi anghinare
- 100 g brânză cu mucegai albastru
- 50 g parmezan
- 50 ml smântână lichidă
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri pătrunjel tocat
- o lingură ulei
- o lămâie
Mod de preparare:
Se taia baza anghinarei în aşa fel încât să aibă stabilitate. Se taie şi frunzele uniform pentru a egaliza partea de sus. In oala sub presiune se pune sucul de lămâie şi un pic de apă, se adaugă anghi-narea şi se fierbe 10 minute din momentul în care fluieră oala.
Se amestecă brânza cu smântână, pătrunjelul şi pesmetul apoi se umple anghinarea in mijloc se presară cu parmezan şi se stropeşte cu ulei. Se pune apoi la copt pe o tavă, în cuptor, 25 de minute.
Pofta buna!