Strudel cu ciocolata si gem
PrinteazaStrudel cu ciocolata si gem din: faina, ulei, zahar, unt, ciocolata, frisca, nuci, gem de caise.
- 500 g făină
- 100 ml ulei
- 200 ml apă
- 115 g zahăr
- 2 linguri unt topit
- 100 g coajă de portocale confiată
- 1/2 linguriţă sare
- 100 g ciocolată
- 2 linguri amidon
- 400 ml frişcă lichidă
- 50 g pudră de migdale
- 100 g nuci
- 400 ml suc de portocale
- 200 g gem de cireşe
Mod de preparare:
Sarea şi 30 g zahăr se dizolvă în 200 ml apă. Se pune făina într-un vas, se face un gol, se toarnă apa, uleiul şi se amestecă până la formarea unui aluat. Se lasă 3 ore ta frigider.
Se rupe ciocolata bucăţi, se amestecă amidonul şi frişca lichidă şi se pun la foc mic, se adaugă untul topit, se amestecă şi, după răcire, se lasă la frigider.
Sucul de portocale se pune pe foc cu 85 g zahăr, se fierbe 30 de minute şi apoi se lasă siropul la răcit.
Se întinde aluatul într-o foaie foarte fină, se presară cu pudră de migdale, se pune amestecul cu ciocolată şi gemul de cireşe lăsând 3 cm pe margine. Se adaugă nucile şi coaja de portocale confiată, se rulează şi se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coace 20 de minute. Se scoate, se stropeşte cu siropul de portocale şi se mai lasă la cuptor 10 minute.
Se serveşte cu zahăr pudră şi ciocolată tăiată mărunt.
Pofta buna!