Salata cu piept de cocos
PrinteazaSalata cu piept de cocos din: cocos, cartofi, morcovi, telina, castraveti, oua, ulei, mustar, zeama de lamaie, gogosari, sare, piper.
- 1 piept de cocos
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 1 ţelină mică
- 4 castraveţi la oţet
Pentru maioneza:
- 1 gălbenuş crud
- 1 gălbenuş fiert
- 1 cană cu ulei
- muştar
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pui la fiert carnea în apă cu sare, iei spuma şi laşi să fiarbă până întră furculiţa uşor în carne. Scoţi carnea, o laşi să se răcească şi fierbi legumele.
In acest timp faci maioneza din cele 2 ouă şi 1 cană de ulei de floarea soarelui. Laşi legumele fierte să se răcească bine, apoi toci cubuleţe carnea şi legumele. Tai şuviţe din castravete şi apoi restul îl tai în cubuleţe.
Intr-un vas amesteci totul, potriveşti de sare şi piper şi pui maioneza, după ce ai oprit 1 ceşcuţă pentru ornat. Aşezi salata pe un platou, o îmbraci cu restul de maioneză.
Pofta buna!