Pandispan cu pere

Printeaza

Pandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt.

Ingrediente:Pandispan cu pere

  • 3 pere medii
  • 150 g zahăr

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 100 g unt moale
  • 1/2 plic praf de copt

 

Mod de preparare:

Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când a devenit de culoarea mierii, se toarnă în forma de copt. Peste caramel se pun perele feliate şi se lasă vasul deoparte.

Pentru aluat, untul moale se mixează pentru a deveni cremos. Se adaugă zahărul şi se amestecă până la dizolvarea acestuia. Se pun ouăle, pe rând, şi, la final, făina amestecată cu praful de copt.

Se toarnă aluatul peste pere şi se dă vasul la cuptor aproximativ 35 de minute. Se lasă 3-4 minute în tavă după coacere şi apoi se scoate imediat prin răsturnare, până nu se întăreşte caramelul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.