Sparanghel rulat
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de sparanghel rulat din: sparanghel, sunca, branza, patrunjel, suc de lamaie si smantana.
- 400 gr sparanghel
- 10 felii de şuncă
- 10 felii de brânză
- 1 legătură de pătrunjel
- suc de lămâie
- 400 ml smântână
Mod de preparare:
Sparanghelul bine spălat se fierbe la foc slab în vas, apoi se adaugă sucul de lămâie şi frunzele de pătrunjel, mărunt tăiate. Pe fiecare felie de şuncă se pune o felie de brânză, peste care se pun 3-4 spa- rangheli, se rulează şi se aşează cu atenţie în vas.
Inainte de întrebuinţare, vasul se încălzeşte cca. cinci minute la foc mediu. Sparanghelii rulaţi se frig vreo 10 minute, se ia vasul de pe foc şi se toarnă smântână peste ei. Se serveşte cald.
Poftă bună!