Pachetele cu orez si ciuperci

Printeaza

Pachetele cu orez si ciuperci din: aluat de placinta, margarina, seminte de mac, orez, ceapa, ciuperci, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Pachetele cu orez si ciuperci

  • 5 foi subtiri de aluat de placinta
  • 30 g margarina
  • 2 lingurite de semnite mac
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 100 g de ciuperci
  • 1 lingura ulei masline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe la foc mic, timp de 20 minute. Ceapa se toaca marunt, iar ciupercile se taie in felii subtiri. Se calesc impreuna vreme de 7 minute, in ulei de masline. Amestecam orezul cu ceapa si ciupercile calite.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Punem patru foi de aluat una peste alta si le taiem in forma patrata. Apoi punem patru patrate de aluat intr-o tava tapata cu hartie de copt si le ungem cu margarina topita.

Peste primul patrat adaugam treptat un alt patrat de aluat putin deplasat, uns de fiecare data. Adaugam pana obtinem sase patrate. Umplutura va fi pusa in centru.

Ridicam colturile patratelor si adaugam macul. Peste ele punem o foaie de aluat unsa cu margarina, ca sa fereasca patratele sa se usuce.

Le coacem intr-un cuptor incalzit, 10 minute, la 170 de grade Celsius.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.