Pizza cu ciuperci si carnati
PrinteazaPizza cu ciuperci si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
Pentru topping:
- 180 g roşii decojite
- 220 g mozzarella
- 2 cârnaţi
- 6 ciuperci champignon
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza.
Spală, curăţă ciupercile şi taie-le lamele subţiri. Pune roşiile în blender, adaugă sare şi piper, după gust, apoi pasează-le. întinde 4 foi rotunde subţiri de aluat şi toarnă pe ele pasta de roşii, lăsând o margine de circa 1 cm.
Acoperă cu mozzarella trecută prin maşina de tocat sau tăiată cubuleţe şi cu bucăţele de cârnaţi fară pieliţă, apoi distribuie pe deasupra lamelele de ciuperci.
Stropeşte-le cu puţin ulei, condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi coace-le circa 20 de minute în cuptorul încălzit la 220° C.
Pofta buna!